Bil je bil eden vodilnih slovenskih alpinistov mlajše generacije, ki so nakazovali prehod velikih odprav na odprave posameznikov, ki vzpone opravljajo v alpskem stilu in nenazadnje tudi v solo vzponih.

Leta 1994 je bil razglašen za najuspešnejšega alpinista v Sloveniji, saj je v eni sezoni preplezal prvenstveno Slovensko smer v južni steni Mount Cooka na Novi Zelandiji, z Urošem Ruparjem severno steno Siniolča in jeseni sezono zaključil z drznim prvenstvenim solo vzponom preko izpostavljene severozahodne stene šesttisočaka Langšiša Ri v skupini Langtang v Nepalu.

Svoj najboljši himalajski vzpon je opravil spomladi 1996, ko sta s Tomažem Humarjem v petih dneh preplezala 1650 metrov visoko prvenstveno smer v severozahodni steni nepalskega šesttisočaka Ama Dablama. Smer sta posvetila spominu na Staneta Belaka – Šraufa in zanjo prejela priznanje Zlati cepin za najboljši alpinistični dosežek sezone – Vanja Furlan že posmrtno.

Rodil se je 15. maja 1966, smrtno pa se je ponesrečil 15. avgusta 1996 med tečajem za gorske vodnike pri padcu v Veliki Mojstrovki (Kovinarska smer).

Vir fotografije: Alpinistični odsek  Železničar