Reinhold Messner je leta 2006 ob odprtju svojega največjega gorniškega muzeja Firmian v Bolzanu pri vhodu dal na steno vgravirati imena svetovno znanih alpinistov in ga poimenoval Rock & Ice Stars. Kot prvi med Slovenci je na seznamu trideseterice plezalcev tudi Viki Grošelj.

Za uvrstitev na ta ekskluzivni seznam, ki zajema razvoj tradicionalnega alpinizma od leta 1930 do danes in tudi v prihodnje, si je zamislil tri pogoje:

1. Ko alpinista izbere, mora ta soglašati, da bo njegovo ime na seznamu v Messnerjevem gorniškem muzeju v Firmianu.

2. Biti je moral ali je med najboljšimi alpinisti svojega časa in to v svetovnem merilu. Poleg tega mora imeti svojstveno filozofijo alpinizma, ali pa je avtor več knjig, filmov, ali inovacij na tehničnem, medicinskem področju ter je zavezan humanitarnemu delu.

3. Biti mora star najmanj sedemdeset let, kar pomeni, da je v vsem svojem delovanju v alpinizmu moral preživeti do tega obdobja.

Seznam ostaja odprt in Messner ga bo dopolnjeval po posvetu s še živečimi plezalci s seznama.

Na fotografiji Viki Grošelj in Peter Mikša pri snemanju pogovora o nesreči Nejca Zaplotnika pod Manaslujem leta 1983. Video z naslovom »Bilo je šokantno, zdelo se nam je, da se podira naš svet«! Nesreča Nejca Zaplotnika pod Manaslujem si lahko pogledate na našem youtube kanalu: